Hoppa till innehåll
Meny
  • Nyheter
  • Upplevelser och resor
  • Mode
  • Sport och friluftsliv
  • Om oss
  • Kontakt
Omvarld
Chokolad

Fyra skäl till att äta choklad utan socker

Publicerat den 20/10/202130/11/2021

Choklad är något som många människor har riktigt svårt att motstå, speciellt de som försöker följa en diet eller specialkost. Om du verkligen älskar att äta choklad, men måste dra ner på ditt sockerintag, ska du testa att köpa sockerfri choklad i stället för choklad med socker i. Här nedan får du fyra bra skäl till att äta sockerfri choklad.

Bättre för hälsan

Ett av de viktigaste skälen till att äta sockerfri choklad är att det helt enkelt är lite bättre för kroppen. Sockerfri choklad från märken som till exempel Easis innehåller mycket färre kalorier, och är därför lite bättre för din kropp. Om du försöker att räkna dina kalorier och minska på sockerintaget ska du därför välja chokladkakor som inte innehåller något tillsatt socker eller som är helt sockerfria.

När du äter sockerfria produkter slipper du många av de negativa bieffekterna som socker ofta kan komma med. När du äter vanligt socker kommer din energinivå att svänga mycket mer. Du får då höga energitoppar, följt av riktigt låga energinivåer. Detta beror på att din blodsockernivå ändras drastiskt. Genom att äta sockerfritt, slipper du dessa extrema svängningar och får ett mer stabilt blodsocker.  

Smakar precis som vanlig choklad

Vissa tror att sockerfri choklad inte smakar lika gott som choklad med socker i. Detta är dock inte alls sant. Choklad utan socker smakar lika bra som vanlig choklad. Olika märken använder såklart olika typer av sötning i sin choklad. Olika sötningar kan smaka lite olika, beroende på vad det är. Vissa personer tycker inte om smaken av stevia, men älskar smaken av andra sötningar. Det bästa sättet att hitta sin favoritchoklad på är genom att testa flera olika produkter. Om du inte tycker om hur en specifik choklad smakar, kan du alltid prova en annan variant eller ett annat märke. Det finns en sockerfri choklad för alla smaker, så våga prova mer än en typ.

Kan användas till mycket

Sockerfri choklad kan användas till det mesta som vanlig choklad kan. Du skulle kunna använda din sockerfria choklad till bakning av brownies, muffins eller cookies. Du skulle även kunna göra en härligt krämig chokladmousse med sockerfri choklad. Det är endast fantasin som sätter gränserna för vad du kan göra med din sockerfria choklad. Testa att använda dig av choklad utan socker nästa gång du ska baka eller laga något gott. Det kommer att smaka minst lika gott med sockerfri choklad som med vanlig choklad, samtidigt som det kommer att innehålla mycket mindre socker.

Du slipper sötsuget

När du äter sockerfria produkter som till exempel sockerfri choklad, kommer ditt sug efter sötsaker att minska drastiskt. Detta beror på att du minskar ditt sockerintag. Med mindre socker i kroppen, kommer hjärnan inte längre att begära mer socker. Mindre socker betyder ett mindre eller helt obefintligt sockerberoende. Om du själv känner att ditt sockersug tar över ofta, ska du testa att minska på ditt sockerintag. På så vis kommer du att kunna ta kontrollen och kommer slippa det onödiga småätandet och snaskandet.

Kategorier

  • Blog

Senaste inläggen

  • Dags att köpa en ny lampa?
  • Hängmattor gör trädgården mysigare
  • Så motverkar du torrt och frissigt hår
  • Så fungerar det med smart belysning
  • Här är allt du behöver veta om floatglas

Kontaktinformationen

Vegagatan 65

234 32 Lomma, Sverige

E-post: omvarld@administratör.se

Telefon: + 46 926 746 322

logo
  • Nyheter
  • Upplevelser och resor
  • Mode
  • Sport och friluftsliv
  • Om oss
  • Kontakt
©2022 Omvarld | WordPress-tema av Superbthemes.com